latinica  ћирилица
02/08/2015 |  08:18 | Аутор: РТРС

Савић: Наш циљ је медаља

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић рекао је да је циљ "Делфина" на Свјетском првенству у Казању медаља, истакавши и да је конкуренција веома јака.
Дејан Савић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Дејан Савић (архив)Фото: ТАНЈУГ

"Наш циљ је медаља, а конкуренција је таква да њоме морамо да будемо задовољни. Видите и сами да поред на папиру фаворизованих екипа у конкуренцију улазе још Грчка, Аустралија, Америка и Бразил. То је већ поприличан број уз констатацију да нема Шпаније", рекао је Савић за званични сајт Ватерполо савеза Србије.

Српски ватерполисти изборили су прво мјесто у групи Д и директно се пласирали у четвртфинале, у којем ће играти са побjедником дуела између Сједињених Држава и Бразила. Иако многи сматрају да ће Американци бити противник "Делфина" у уторак, Савић сматра да није све тако једноставно.

"Видим да многи отписују Бразил и Канаду у дуелу са Италијом. Не бих био баш тако сигуран. За пролаз Црне Горе и Аустралије нема проблема, али у овим дуелима ће бити велике борбе. Америка је испунила циљ на континенталним играма. Игра растерећено, а селектор Дејан Удовичић нас одлично познаје. Изгубили смо од њих четири утакмице ове године и то није случајно. С друге стране, Бразил расте, у Рију ће посебно бити тежак противник. Немојте да ме питате за полуфинале, оно је тако далеко", истакао је Савић.

Селектор српских ватерполиста потом се осврнуо на игру својих играча.

"Имали смо добар ритам са Црном Гором и повратком у игру са Аустралијом. Неки делови одбране су били добри. Нисам задовољан примљеним головима из игре, реализацијом играча више, осцилацијама. То морамо да поправимо", рекао је Савић.