latinica  ћирилица
01/08/2015 |  20:41 | Аутор: РТРС

Јаблонец: Младе селекције Српске поражене у финалима

Фудбалске репрезентације РС до 13 и 15 година, поражене су у финалу турнира Јозеф Кубин у Јаблонецу.

Два финала су за сваку похвалу, а вјероватно да није било умора и да је било мало више спортске среће, славила би се бар једна титула.

Обје екипе Републике Српске поражене су у финалу од екипе Храдец. Екипа до 13 година изгубила је са 1:0, што је овој селекцији био први пораз и први примљени гол на турниру.

"Било ми је лијепо, добро смо се слагали. Изгубили смо једну утакмицу, у финалу, у којем су противници имали једну прилику и успјели да је искористе", рекао је репрезентативац Српске до 13 година Сергеј Манојловић.

У финалу турнира до 15 фодина, селекција Српске је поражена од екипе Храдеца такође са 1:0.

"Умор нас је стигао, грчеви у мишићима, тако да, на жалост, нисмо више могли. Противник је био квалитетнији, али мислим да смо могли побиједити да смо ушли мало јачи у утакмицу", казао је најбољи голман турнира до 15 година Лука Качавенда.

"Можда је мали фонд играча, два - три отказа у задњи час, узео данак да ми у финалу не одрадимо оно што смо пожељели и да двије утакмице изгубимо минималним резултатом", рекао је вд координатора репрезентативних селекција у ФСРС Бранимир Тулић.

Млади фудбалери нису само резултатски достојно представљали спорт Републике Српске, него и својим понашањем, на чему су им честитали и домаћини у Јаблонецу.

Експедиција Републике Српске сутра ће бити на прослави 70 година постојања Фудбалског клуба Јаблонец, а потом ће посматрати и једну утакмицу из чешке Прве лиге.