latinica  ћирилица
01/08/2015 |  12:15 | Аутор: РТРС

Потврђено: Фред позитиван на допинг

Бразилски фудбалски репрезентативац Фред дефинитивно је био позитиван на допинг током Копа Америке, саопштила је Фудбалска конфедерација Бразила (ЦБФ).
Фред (ФОТО: standard.co.uk) -
Фред (ФОТО: standard.co.uk)

Анализом је утврђено да је Фред био позитиван на хидрохлоротијазид, али је упркос томе, ЦБФ стала уз овог играча, наводећи да ће му помоћи у његовом покушају да скине љагу са свог имена, пренијела је агенција Ројтерс.

Фенербахче је јуче протестовао код УЕФА због тога што је Шахтјор, упркос позитивном допинг тесту, Фреда уврстила у тим у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона одржаном у уторак.

Двадесетдвогодишњи играч Шахтјора демантовао је коришћење недозвољених средстава.

"Никада нисам користио забрањена средства. Невин сам и то ћу доказати", категоричан је Фред, који је на Копа Америке, одржаној у јуну и јулу у Чилеу био стартер у прва два меча - у побједи против Перуа од 2:1 и у поразу од Колумбије резултатом 1:0.

Фред међутим, није био у постави за трећу утакмицу против Венецуеле која је завршена побједом "кариока" са 2:1, а пропустио је и пораз у четвртфиналу на пенале против Парагваја.

ЦБФ је у саопштењу навела да је организаторима такмичења послала листу медикамената која су користили њихови играчи, а да на њој није било забрањене супстанце.

"Подржавамо играча и уколико је потребно , његови савјетници и адвокати могу да понуде додатна објашњења", наводи се у саопштењу ЦБФ.