latinica  ћирилица
01/08/2015 |  12:06 | Аутор: Мондо

Ивановић: Морамо дати максимум и без Телетовића и Нуркића

Припреме кошаркаша Босне и Херцеговине за Еворпско првенство протичу у доброј атмосфери и одличном расположењу.

Изабраници Душка Ивановића тренутно бораве у Сарајеву, а према ријечима селектора бх. кошаркаша за сада протиче све по плану.

"За сада све иде по плану. Служи нас срећа, немамо повријеђених. Играчи су доста спремни и раде заиста изванредно. Надамо се да у овом периодом што нам је остао и са ових 12 утакмица што имамо, да се можемо припремити добро", рекао је Ивановић, преноси "Мондо".

Ивановић је истакао да тренутно не постоје шансе да Нихад Ђедовић заигра за БиХ на шампионату Евопре, док га, како је казао, Јусуф Нуркић није звао. На крају је поручио како кошаркаши који су се одазвали селектору, и који, како је истакао, вриједно раде на припремама, имају велики оптимизам и вјеру у себе да могу одиграти добро на Еуробаскету.

"Нама не треба никакав посебан подстрек да ми вјерујемо да можемо нешто да урадимо. Ови момци су дошли овдје с том вјером у себе", казао је селектор БиХ.

Селекција БиХ ће морати пружити максимум након чињенице да Јусуф Нуркић, Мирза Телетовић и Нихад Ђедовић неће моћи играти за репрезентацију првенству Европе, сматра кошаркаш БиХ Недим Буза.

"Сигурно да ће нам они фалити јер то су наши главни играчи. Ипак, можемо и морамо сада без њих, тако да ћемо дати свој максимум. Трудићемо се максимално на Европском првенству", поручио је Буза.

Кошаркаши БиХ ће одиграти велики број пријатељских утакмица у припремном периоду и учествовати на припремним турнирима у Грчкој и Турској, те Хрватској.

Изабраници селектора Ивановића по трећи пут узастопно ће учествовати на Европском првенству, које ће се први први пут у историји одиграти у четири земље, Француској, Летонији, Нјемачкој и Хрватској од 5. до 20. септембра.

Селекција БиХ играће у Монпељеу, у групи А, у којиој су још Француска, Русија, Финска, Посљска и Израел.