latinica  ћирилица
01/08/2015 |  11:39 | Аутор: sportske.net

Рађен савјетовао младе ватерполисте

Прослављени српски репрезентативац, Никола Рађен, који је недавно суспендован, јер је пао на допинг тесту, био је гост међународног Меморијалног турнира "Ненад Нена Манојловић" у Крагујевцу, из поштовања према овом великом тренеру, ватерполисти и спортском раднику.

Рађен је искористио ову прилику да обрадује дјечаке домаћег клуба Раднички, ушавши након меча у њихову свлачионицу, гдје им је причао о грешкама које је направио и посавјетовао их да уче на његовом примјеру, пишу Спортске.

"Ја сам леп примјер како треба и како не треба. Због ватерпола сам постигао много у животу, овај спорт ме је образовао и обликовао као човјека, да будем што бољи, да се борим кроз живот и увијек стремим ка највишим циљевима.

Сваки човјек може да погријеши, нико није безгрешан, али је битно да се грешке више не понове. Један тренутак непажње и глупост, као што се мени десило, могу да упропасте цијелу каријеру", рекао је еверопски и свјетски шампион.

Рађен је потом истакао је да је дошао да охрабри дјечаке.

"Млади сте, ту сте заједно, дијелите добро и зло и то су неке праве вриједности. Како будете стасавали дружење ће вам бити још боље и љепше, побједе ће бити слађе и тренинзи занијмљивији. Само треба да уживате, верујете једни у друге и да имате циљ у животу", закључио је Рађен.

Турнир "Ненад Нена Манојловић" одржава се у крагујевачком "Парку", од 30. јула до 2. августа, а поред домаћег Радничког учетсвују на туриру учетвују мађарски Ференцварош, италијанска Рома, турски Галатасарај, суботичка Спартак Прозивка и ваљевски Валис.