latinica  ћирилица
01/08/2015 |  09:39 | Аутор: РТРС

Омладинци Српске на турниру у Јаблонецу (ВИДЕО)

Фудбалске репрезентације Републике Српске, играчи рођени 2001. и 2003. године овог викедна наступају на квалитетном Међународном турниру "Јозеф Кубин" у чешком граду Јаблонецу.
Омладинци Републике Српске у Јаблонецу - Фото: РТРС
Омладинци Републике Српске у ЈаблонецуФото: РТРС

Након 15 сати пута и пређених 1000 килоетара, фудбалска репрезентација Републике Српске допутовала је у чешки град Јаблонец.

На међународном турниру учетвоваће 31 дјечак из 19 клубова Српске, који су распоређени у узрасне селекције, до 13 и до 15 година. Након прошлогодишњих добрих резултата, наши омладинци очекују да се и ове године добро представе.

"Дјечаци 2003. годишта играће на једном терену, а двије године старији дјечаци на другом. Морамо рећи да је турнир изузетно јак, ту су клубови прве чешке лиге и то је једна изванредна прилика да ми видимо гдје смо ми у овом тренутку", рекао је тренер репрезентативних селекција у Фудбалском савезу Српске Златко Јелисавац.

Селекција Републике Српске у недјељу ће присуствовати прослави 70 година постојања Фудбалског клуба Јаблонец, који је иначе домаћин младим фудбалерима из Српске у Чешкој. Млади фудбалери из Републике Спрске имаће прилику и да присуствују једном мечу прве лиге Чешке, у којем ће играти Јаблонец.