latinica  ћирилица
01/08/2015 |  09:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Guano Apes наступили на Гитаријади

На 49. Гитаријади бројна публика синоћ је имала прилику да чује концерт познатог њемачког бенда Guano Apes који је у Зајечару наступио у оквиру турнеје на којој промовише свој нови албум "Offline".
"Guano Apes" наступили на Гитаријади - Фото: ТАНЈУГ
"Guano Apes" наступили на ГитаријадиФото: ТАНЈУГ

Исте вечери наступили су и Mr.Albino, Scarlet Notes, Кербер и Laibach, као и седам полуфиналиста од укупно 14 колико их учествује у такмичарском дијелу.

Посјетиоцима и жирију са по двије песме представиле су се групе: Y.О.X, Свемирци и Hiqulus из Србије, Мerian из Бугарске, Синови и Робинови худови из Босне и Херцеговине и Suleth из Хрватске.

World Music Stage био је резервисан за промоцију културе Македоније и наступ бенда Кора, а на Guitar Art Stage-у уприличено је вече бразилске музике, док је у оквиру програма Гитаријада Visual отворена изложба илустрација из књиге "Илустровани рокенрол водич" Давида Вартабедијана.

Такође, јуче је отворен и Бike камп на чијем стејџу наступају Пlutonia, Diva Demolution, Свети Грал, Мadicine band и Persona non grata.

Такмичаре оцjењује жири на чијем је челу Бранимир Локнер, док су чланови: Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Побjедник 49. Гитаријаде биће познат посљедње вечери, у суботу увече.