latinica  ћирилица
31/07/2015 |  14:02 | Аутор: СРНА

Мектић: Ригорозан обрачун са тероризмом

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас да су високе казне за тероризам које је недавно изрекао Суд БиХ јасна порука да ће БиХ ригорозно да се обрачуна са овом појавом.
Министар безбједности БиХ Драган Мектић - Фото: klix.ba
Министар безбједности БиХ Драган МектићФото: klix.ba

Мектић је упознао данас египатског амбасадора у БиХ Јасера Саједа Махмуда Ел Атавија са низом мјера које БиХ предузима, а које су дефинисане новом стратегијом борбе против тероризма, чији је предлагач Министарство безбједности БиХ.

Он је истакао да мјере које се предузимају дају резултате, јер се смањује број одлазака држављана БиХ на страна ратишта, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Ел Атави је истакао да се дугогодишња успјешна сарадња између двије земље огледа и кроз специјалистичке обуке за полицијске службенике у Египту.

Он је упутио позив за нову обуку полицијских службеника из БиХ за борбу против екстремизма и тероризма на престижној Полицијској академији у Каиру.

Поручено је да ће унапређење добре полицијске сарадње, размјена искустава и информација, бити приоритет у ђеловању Министарства безбједности и МУП-а Египта и у будућности.