latinica  ћирилица
30/07/2015 |  14:53 | Аутор: СРНА

Оштетили Бобар банку за десет милиона КМ

Четири одговорна лица у Бобар банци, против којих је МУП Републике Српске поднио извјештај Тужилаштву БиХ, оштетили су ово акционарско друштво за десет милиона марака, сазнаје Срна.

Ријеч је о Драгану Радумилу /56/, који је био директор у периоду од 2005. до 2010. године, Петру Цацановићу /60/, који је ову функцију вршио од 2010. до 2014. године, те Милеви Јанковић /53/ и Радмили Телебак /60/.

Припадници Јединице за привредни криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске поднијели су 28. јула извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да су ова лица починила кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање или уништавање службене исправе.

Наводи се да су Радумило и Цацановић прибавили противправну имовинску корист за лице чији су иницијали Б.Г. и за исти износ оштетили акционарско друштво.

Они су преузимали задужења и евидентирана готовинска средства од Јанковићеве и Телебакове, којима су давали усмене налоге да готовинска средства предају лицима које они одреде, што су оне чиниле, без евидентирања исплата у пословним књигама.

Јанковићева и Телебакова су по претходном договору са Цацановићем и Радумилом сачињавале фиктивне налоге за исплату, којим су задуживале ниже организационе дијелове акционарског друштва с намјером да се прикрије мањак готовинских новчаних средстава.

МУП Републике Српске поднио је Тужилаштву БиХ извјештај против четири одговорна лица у акционарском друштву са сједиштем у Бијељини због сумње да су починила кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање или уништавање службене исправе.