latinica  ћирилица
29/07/2015 |  11:13 | Аутор: СРНА

Влада данас о Приједлогу закона о обавезним осигурањима у саобраћају

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о обавезним осигурањима у саобраћају, те нацрте закона о електронском потпису и о електронском документу Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Влада ће разматрати информацију о Уговору о оснивању Центра за истраживање и иновације западног Балкана, те информацију о активностима у процесу реформе јавне управе за првих пола године, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

На сједници ће бити разматрана информација о поступку израде и усвајања Оквирне стратегије за провођење Конвенције Савјета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици у БиХ 2015-2018. године са
приједлогом закључка.

Влада ће разматрати приједлог одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу регионалног пута "Манастир Моштаница – Мраковица" на подручју општине Козарска Дубица, Градишка и града Приједора, те приједлог одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу расклопне трансформаторске станице "Саставци" и прикључног далековода снаге 35 киловолта на ТЦ 400/110/35 КВ "Гацко".

На предложеном дневном реду је приједлог одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу приступног пута потребног за изградњу мале хидроелектране /МХЕ/ "Сутјеска С-3" на ријеци Сутјесци, општина Гацко, као и приједлог одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу приступног пута потребног за изградњу МХЕ "Јабушница С-Ј-2" на ријеци Јабушници, општина Гацко.

Влада ће разматрати приједлог одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу прикључног 35 киловолтног далековода за прикључење МХЕ "Јабушница С-Ј-2" на ријеци Јабушници у општини Гацко на расклопну трансформаторску станицу "Саставци", те приједлог одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу прикључног 35 киловолтног далековода за прикључење МХЕ "Сутјеска С-3" на ријеци Сутјесци у Гацком.