latinica  ћирилица
29/07/2015 |  09:50 | Аутор: Б92

Челси пеналима казнио грешке Барселоне (ВИДЕО)

Фудбалери Челсија побиједили су Барселону послије бољег извођења пенала на Међународном купу шампиона у Сједињеним Америчким Државама.
Челси - Барселона - Фото: Getty Images
Челси - БарселонаФото: Getty Images

Челси је славио са 4:2 у пенал серији, пошто је регуларних 90 минута меча на стадиону у Лендоверу завршено неријешеним резултатом – 2:2.

"Плавци" су забиљежили други тријумф са пенала и имају четири бода на петом мјесту, исто колико има и Барса на позицији испод, али уз пораз више.

Жозе Мурињо извео је малтене најјачи састав у Мериленду и то му се исплатило већ у десетом минуту када је Еден Азар сјајним соло продором промијешао одбрану Каталонаца и рутински савладао Тер Штегена.

Ипак, актуелни шампион Европе стигао је до преокрета у другом полувремену, који је осим голова, логично обиловао и великим бројем измјена. Луис Суарес је у 52. минуту изједначио послије лоше интервенције Аспиликуете. Лопта му је пала пред ноге, он је заломио тројицу противничких играча, а онда и пребацио Тиба Куртоу за 1:1.

На сљедећи гол чекало се нешто мање од 15 минута, а постигао га је Сандро Рамирес. Млади Шпанац сам се изборио за простор на лијевој страни и онда прецизним ударцем погодио супротивни угао.

Обојица тренера замијенили су готово по читав тим, а Челси је до изједначења стигао у 85. преко Кејхила, који је искористио катастрофалну грешку резервног голмана Барсе Ђордија Масипа. Масип се залетео и лоше процијенио лопту послије корнера, а дефанзивац енглеског тима је послао у празан гол.

Приступило се извођењу једанаестераца, а Челси је до предности дошао у другој серији када је млади Хрват Ален Халиловић погодио пречку желећи да изведе паненку. Послије промашаја Џерара Пикеа у сљедећој серији било је јасно да ће Челси, за које су сигурно шутирали Фалкао, Мозес, Рамиреш и Реми, стићи до тријумфа.

Бранислав Ивановић играо је цијели меч, док је Немању Матића у 69. минуту замијенио Оби Микел.

У другој утакмици вечери, у Мексику, гостујућа Бенфика је савладала Америку такође са "крећа" пошто је меч завршен без голова.