latinica  ћирилица
28/07/2015 |  17:18 | Аутор: СРНА

Њемачка помаже Србији у увођењу дуалног образовања

Немачка ће наставити да подржава промоцију потенцијала српске привреде, као и увођење дуалног образовања, закључак је састанка представника ПКС и њемачког Савезног министарства за сарадњу.

Предсједник ПКС Марко Чадеж изјавио је у Берлину да конкретне активности на побољшању имиџа Србије подразумијевају одржавање великих скупова уз присуство  представника владе, као и мањих циљаних састанака на којима ће се њемачким фирмама приближити конкретне предности улагања у Србију.
 Предвиђено је, како се наводи у саопштењу ПКС-а, и организовање специјализованих Б2Б догађаја. 
 Као добар примјер наведен је скуп њемачких купаца и добављача из региона Југоисточне Европе, одржан почетком јуна у Минхену.
 Један од предлога учесника је, како је наведено, да следећи скуп буде окренут Србији и одређеном сектору у којем обје привреде виде потенцијал за сарадњу.
 "На састанку су разматрани и правци заједничког дјеловања, начини да се подстакну кооперантски послови са њемачким фирмама и привуку нови инвеститори. Важан сегмент разговора био је посвећен увођењу дуалног образовања по узору на њемачки модел", истакнуто је у саопштењу коморе.
 Учесници су се сагласили да је сарадња на политичком нивоу одлична полазна тачка за удруживање постојећих ресурса за јачање српске привреде и да је то у интересу и њемачке стране.
 Закључено је да је Њемачка бројним иницијативама и пројектима већ веома активна у Србији.