latinica  ћирилица
28/07/2015 |  13:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Ковач: Ограда спрјечава улазак 300.000 миграната

Чак 250.000 до 300.000 миграната могло је да уђе у Мађарску до краја године да на граници Мађарске са Србијом није подигнута ограда, рекао је портпарол мађарске владе Золтан Ковач.
Ограда  (Фото: Тони Бедалов) -
Ограда (Фото: Тони Бедалов)

Више од 95.000 људи прешло је границу илегално до прошлог викенда и привремена ограда на граници могла би да буде ефикасан начин да се ријеши тај "прилив", рекао је Золтан Ковач за ТВ канал М1, преноси Танјуг.

Коментаришући тврдње опозиционе Социјалистичке партије да је консултовање грађана о миграцији било неуспјех, јер је само 12-13 одсто гласача вратило упитнике, Ковач је рекао да је то ипак "пет-шест одсто више" од броја присталица социјалиста према недавним анкетама, пренијела је МТИ.

Више од милион људи који су вратили упитнике представља "снажан репрезентативни узорак", који показује шта Мађари мисле о илегалној миграцији, навео је Ковач.

Многе изјаве, са којима се већина испитаника сложила, показале су се као истините и ситуација се чак од тада погоршала, тако да је влада била приморана да предузме додатне мјере, додао је Ковач.