latinica  ћирилица
26/07/2015 |  18:47 | Аутор: РТРС

"Љето на Сани" на Телевизији Републике Српске (ВИДЕО)

Поткозарје је данас било у знаку културе, забаве и народног стваралаштва. Наиме, након дужег времена, наша телевизијска кућа данас је преносила културну манифестацију „Љето на Сани“.
"Љето на Сани" - Фото: РТРС
"Љето на Сани"Фото: РТРС

Приједор је данас био у знаку манифестације „Љето на Сани“, на којој је мноштво учесника представило културни живот града Приједора током овог љета, али и све оно по чему је град Приједор препознатљив. Богат културно-умјетнички програм, али и лијепо вријеме, привукли су на обале Сане бројне посјетиоце.

Данашња манифестација, по ријечима учесника, представља важан искорак у представљању културно-туристичких ресурса града Приједора. 

Оливера Брдар, секретар КУД-а „Милан Егић“ из Брезичана, каже да је то веома битан помак, јер овакве емисије доприносе богатству туристичке понуде. "То је одлична идеја и свакако треба да се настави", каже Брдар.

"Ја бих жељела да сваке године буде овако, да буде манифестација која промовише све што Град Приједор може да понуди", поручила је Амира Ганић, директорка Туристичке организације.

Сарадња наше телевизијске куће са Градом Приједор је настављена, а данашња културна манифестација само је најбоља потврда тога.

Стручни сарадник за науку и културу Града Приједорам Зоран Станић, захвалио се у име града Приједора РТРС-у на сталној сарадњи током године. "Ово је круна једне сарадње и веома је значајан за популаризацију и културе и туризма, и за све грађане Града Приједора", каже Станић.

Данашњу манифестацију обогатили су и приједорски падобранци, који су публику и телевизијске гледаоце обрадовали, скочивши у ријеку Сану.

Манифестација „Љето на Сани“, како је речено, биће настављена и наредних година, а сарадња РТРС-а и Града Приједора, како је речено, ни у будућности неће изостати.