latinica  ћирилица
26/07/2015 |  17:01 | Аутор: Б92

Надал се због АТП бодова враћа на шљаку

Рафаел Надал враћа се на турнир у Хамбургу послије седам година у покушају да поврати самопоуздање.
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com) -
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com)

Он и његов тренер и стриц Тони имају намјеру да освоје што већи број бодова до краја сезоне, па су због тога одлучили да се врате на шљаку прије одласка на тврду подлогу у Америци.

- Сваки пут када почињем други дио сезоне почињем од нуле. У другом дијелу године увијек тражим бодове. Морам да освојим нове АТП бодове, не само да их одбраним већ и да завршим сезону на доброј позицији - рекао је Надал.

Његов тренер и стриц Тони се слаже. Не крије да је Рафа фаворит за трофеј на турниру серије 500 гдје су најбоље рангирани играчи Томи Робредо и Баутиста Агут.

- Долазимо у Хамург и знамо да тамо можемо да побједимо. Знамо и да неће бити лако, али послије посљедњих Рафиних тренинга на шљаци, мислим да је спреман да изнесе улогу фаворита. Тренирао је веома добро. Али тако је било и претходних мјесеци. Тренирамо добро, али немамо довољно константности у мечевима. Играмо Хамбург са намјером да освојимо доста бодова - каже Тони.

Он је открио и због чега се Рафа одлучио да игра на шљаци прије сјеверноамричке турнеје.

- За њега је промјена подлоге увијек проблем. Мислим ипак да ће му помоћи играње у Хамбургу. Ако одигра добар турнир, у Сјеверној Америци ће играти са више самопоуздања - рекао је Тони.