latinica  ћирилица
26/07/2015 |  15:50 | Аутор: СРНА

Вулин: Приштина кочи провођење договора

Приштина није спремна за спровођење договора за осигурање возила и формирање специјалног суда или има неки разлог да то одуговлачи, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: Screenshot
Александар ВулинФото: Screenshot

Он је послије литургије у манастиру Светих архангела у Призрену рекао да је договор о осигурању возила постигнут првенствено у интересу Срба на Косову и Метохији, али и свих који живе у покрајини, зато што ће тако лакше комуницирати и неће плаћати превисока осигурања.

Вулин је истакао да је Београд учинио све и да је Приштина та која сада треба да "пусти у погон споразум о осигурању", те да је исти случај и у вези са формирањем специјалног суда за ратне злочине ОВК.

"Како је могуће да сте имали рат, жртве, а да не осетите елементарну потребу да имате суд који ће о том рату и о тим жртвама нешто рећи. То се десило на постору целе бивше Југославије, сви имају судове који истражују ратне злочине, само нема простор под управом УН у складу са Резолуцијом 1244", указао је Вулин.

Према његовим ријечима, уколико се формирање тог суда не схвати као услуга сваком живом бићу које живи на простору Косова и Метохије, онда нема наде за то друштво.