latinica  ћирилица
26/07/2015 |  12:12 | Аутор: СРНА

Додик: Власт помаже руралним крајевима Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и начелник општине Рибник Горан Савић данас су у Доњем Раткову у овој општини свечано пустили у употребу асфалтирану дионицу пута Ђукићи - Гњатовићи, дужине 2,5 километра.
Милорад допдик у Доњем Рактову - Фото: СРНА
Милорад допдик у Доњем РактовуФото: СРНА

Вриједност инвестиције коју је финансирала Влада Републике Српске је до 450.000 КМ.

Послије отварања пута, у Доњем Раткову је освештан крст, гдје ће ускоро почети изградња цркве Огњене Марије, а служен је и парастос за 21 борца Војске Републике Српске из овог краја који су погинули у протеклом рату.

Додик је рекао да власт Републике Српске покушава да у свим руралним крајевима Српске обезбиједи стабилне услове за живот.

"Стало нам је да покажемо да овђе има услова да се живи и зато смо на иницијативу општине и мјесног одбора реаговали тако што смо подржали изградњу овог пута", истакао је Додик.

Он је додао да Република Српска и у тешким условима проналази начин да помогне свом народу и обезбиједи услове за нормалан живот.

"Нисмо оклијевали да дамо подршку овом пројекту, драго ми је да су се људи окупили у овом броју и да виде да је ово за добробит овог краја и цијеле Републике Српске", рекао је Додик.

Начелник општине Савић захвалио је свима који помажу овој малој неразвијеној општини.

"Надам се да ће мјештани угодније и љепше живјети и да ће се неки и вратити. Захваљујем Влади Републике Српске, која увијек има разумијевања за све наше пројекте", истакао је Савић.

Мјештанин Момчило Гњатовић каже да је нови пут посљедња шанса овим селима, која су дуго времена била запостављена, и да очекује да ће овај крај поново заживјети.

"Имам информацију да се из Србије враћају двије породице да овдје живе", додао је Гњатовић.

За мјештане који су се окупили на данашњој свечаности у Доњем Раткову организовано је народно весеље.