latinica  ћирилица
26/07/2015 |  10:56 | Аутор: СРНА

Дринска регата за особе са инвалидитетом

Трећа међународна регата за особе са инвалидитетом кренула је из Етно-села Врхпоље на Дрини код Љубовије, у оквиру Програма прекограничне сарадње општина Братунац и Љубовија.

 "На тридесетак различитих пловила на спуст низ Дрину у 10.00 часова кренуло је 140 особа са инвалидетом из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Шведске - чланова Међународног удружења лица са инвалидитетом `Све је могуће", рекао је Срни директор братуначке Туристичке организације Миодраг Лончаревић.

Он је подсјетио да су јуче одржана такмичења у веслању на Дрини и друге рекреативне и забавне активности, те дружење за инвалидна лица која данас учествују на регати.

"Циљ ове манифестације је рекреација, дружење, социјализација инвалидних лица, као и њихова физичка активност, али и промоција туристичких потенцијала ријеке Дрине и садржаја које она нуди", истакао је Лончаревић.

Регата се одржава под мотом "Дрина нас спаја" и креће из Врхпоља у Србији, а циљ је на Рајској плажи у Красан Пољу код Братунца у Републици Српској гдје ће учесници, према очекивању, стићи око 13.00 часова.

Организатори ове манифестације су Удружење особа са инвалидитетом "Све је могуће", општине Љубовија и Братунац и њихове туристичке организације, те љубовијски Рафтинг клуб "Дринска регата" и братуначки Еко-рафтинг клуб "Рајска плажа".