latinica  ћирилица
26/07/2015 |  08:37 | Аутор: РТРС

Премијер лига: Борац - Жељезничар

Фудбалери бањалучког Борца са састају данас са екипом Жељезничара у дерби утакмици првог кола Премијер лиге Бодне и Херцеговине.

Пред младим тимом Владе Јагодића биће тежак испит с обзиром да им у госте стиже екипа која игра у сјајној форми и која је један од главних кандидата за титулу.

Предвођени некадашњим шефом стручног штаба Борца, Миломиром Одовићем, сарајевски "плави" биљеже сјајне резултате ове сезоне, пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе, уз гол разлику 6:0.

Напад Жељезничара,  који чине двојица бивших фудбалера Борца, Јоцо Стокић и Огњен Ђелмић, Риад Бајић и Зоран Кокот, биће велики тест за млади тим "црвено - плавих".

Међутим, у табору бањалучког клуба вјерују да "црвено-плавима" не недостаје жеље да пруже добру представу на старту шампионата.

"Чврсто вјерујем да ћемо ми у приступу, у жељи, бити на изузетно високом нивоу. Када је ријеч о квалитету, и мене интересује колико ови млади играчи могу против екипе као што је Жељезничар и једва чекам утакмицу", рекао је шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић.

Утакмица Борац - Жељезничар игра се на "Градском стадиону" са почетком у 20 часова.

У преосталим утакмицама данашњег програма састају се Славија - Вележ, Травник - Широки Бријег и Зрињски - Олимпик.

Прво коло ће се комплетирати сутра утакмицом Сарајево - Дрина.

Премијер лига, прво коло

Недјеља, 26. јул:
Травник - Широки Бријег(17.30)
Славија - Вележ (17.30)
Борац - Жељезничар (20.00)
Зрињски - Олимпик (20.30)

Субота, 25.јул:
Рудар - Младост 3:0
Радник - Витез 1:0
Челик - Слобода 1:0

Понедјељак, 27. јул:
Сарајево - Дрина (17.30)