latinica  ћирилица
07/07/2015 |  20:02 | Аутор: СРНА

Сребреница: Организовано бесплатно љетовање за 45 дјеце

Са осмодневног љетовања у Новом Винодолском на хрватском приморју вечерас се вратило 45 дјеце и њихови водичи из Сребренице, Скелана, Братунца и Кравице.

Дјеца, од којих је око половине први пут било на мору, истичу да им је ово било незаборавно љетовање и да су научили пливати сви који то раније нису знали.

Предсједник Удружења "Клиса", које је организовало ово љетовање, Вјекослава Перковић рекла је да су дјеца бесплатно љетовала у одмаралишту Црвеног крста града Загреба у Новом Винодолском, гдје су и претходне три године љетовала дјеце из ове двије подрињске општине.

- Дјеца су имала бесплатан одмор на мору и, што је посебно значајно и корисно, сви непливачи су научили пливати уз помоћ водича који су били и инструктори пливања и уложили су максималну енергију и знање да све непливаче науче да пливају - каже Перковићева.

Она је истакла да је ријеч о дјеци свих националности, сеоској и градској, а предност за бесплатно љетовање имали су најбољи ученици и дјеца из вишечланих и сиромашнијих породица.