latinica  ћирилица
07/07/2015 |  19:52 | Аутор: РТРС

БиХ без Џумхура против Мађарске

Тениска репрезентација Босне и Херцеговине, одиграће од 17. до 19. јула меч другог кола Друге групе Евроафричке зоне у гостима против Мађарске.
Дамир Џумхур (ФОТО: ba.n1info.com) -
Дамир Џумхур (ФОТО: ba.n1info.com)

Селектор бх. тенисера Амер Делић објавио је списак играча на које ће рачунати у овом дуелу. На списку се налзе Мирза Башић (214. играч са АТП листе), Томислав Бркић (224.), Нерман Фатић (746.), те Амер Делић (без ранга), који ће обављати функцију играча - селектора.

На изененађење, са списка је изостављен најбоље рангирани бх. играч Дамир Џумхур (88. са АТП листе), који тренутно наступа на челенџеру у Браушвајгу.

Изостанак Џумхура са списка играча који ће играти против Мађарске, објаснио је директор Тениског савеза БиХ Сенад Хаџимешић.

"Ове године друго коло Дјевис куп пада у јако незгодној седмици за Дамира с обзиром да је то задња седмица у којој се могу освојити бодови пред пријаву за УС Опен. Дамир је унапријед обавијестио Савез да ће можда пропустити меч против Мађарске јер игра за ранкинг који би му био довољан за директан улаз у УС Опен. Наиме, уколико побиједи и наредна меча у Њемачкој, он се нама придружује за меч против Мађара, у супротном идемо тамо ослабљени, али и даље веома јаки са Башићем и Бркићем као прва два рекета и младим Нерманом који је у одличној форми и сигуран сам да ће сви бити на нивоу задатка. Амер Делић, који је још увијек у јако доброј играчкој форми је, за сада, пријављен и као четврти играч и вјерујем да је то заиста и најбоље рјешење у овом тренутку јер других играча који имају квалитет да играју на овом нивоу немамо", рекао је Хаџимешић, а пренио спортспорт.ба.

За репрезентацију Мађарске ће играће Мартон Фучович (165. на АТП листи), Габор Боршош (АТП 865), Левенте Годри (1569) и Мате Валкуж (без ранга).