latinica  ћирилица
07/07/2015 |  18:43 | Аутор: СРНА

Влада именовала чланове одбора Српске и Србије за обиљежавање 5. августа

Влада је данас именовала чланове заједничког Организационог одбора Републике Српске и Србије за обиљежавање 5. августа као Дана сјећања на прогнане и страдале Србе, у којем ће, уз предсједника Републике Српске Милорада Додика, бити и премијер Жељка Цвијановић.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У Организационом одбору биће и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар рада и борачко–инвалидске заштите Миленко Савановић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и министар просвјете и културе Дане Малешевић, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На заједничкој сједници Владе Републике Српске и Владе Србије, 26. јуна у Београду, између осталог, усвојен је закључак у правцу заједничког обиљежавања 5. августа као Дана сјећања на прогнане и страдале Србе.

Испред Србије у Заједничком организационом одбору за обиљежавање 5. августа учествоваће предсједник Србије Томислав Николић, предсједник Владе Александар Вучић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, министар правде Никола Селаковић, министар одбране Братислав Гашић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар културе и информисања Иван Тасовац и министар просвјете Срђан Вербић.