latinica  ћирилица
07/07/2015 |  14:21 | Аутор: Б92

Луис Ибањес три године у Звезди

Сага око доласка бившег левог бека загребачког Динама у Црвену звезду напокон је окончана, пошто је Луис Ибањес потписао трогодишњи уговор са црвено-белима.
Луис Ибањес (фото: fkcz.net) -
Луис Ибањес (фото: fkcz.net)

"Срећан сам и задовољан што смо се договорили и што ћу носити дрес Црвене звезде. То ми је била жеља и испунила се. Вјерујем да ћу се брзо прилагодити и показати зашто сам доведен", рекао је Ибањес.

Осим Динама и мађарског Ђера, играо је још за Расинг Клуб и Боку Јуниорс у којој је поникао.

Представљање посљедњег појачања најтрофејнијег српског клуба планирано је одмах послије повратка екипе Црвене звезде из Казахстана, гдје ће Звезда покушати да надокнади два гола минуса из првог меча са Кајратом, у квалификацијама за Лигу Европе.

Аргентинац је пето појачање тима са Маракане у овом прелазном року, послије Зорана Рендулића (Чукарички, слободан играч), Идана Вереда (Макаби Хаифа, слободан играч), Уга Виеире (Торпедо Москва, слободан играч) и Бруна Матоса (Нови Пазар, 300.000евра).

Уз очекиван повратак капитена младе репрезентације Србије Марка Петковића на позицију десног бека, навијаче Црвене звезде може да радује и чињеница што ће и на супротном боку имати квалитетног играча – које су према ријечима Миодрага 'Грофа' Божовића биле најкритичније у тиму.

Црвена звезда сезону у Јелен Суперлиги отвара 17. јула дуелом са ОФК Београдом у гостима.