latinica  ћирилица
07/07/2015 |  14:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Напад на зграду у Кабулу, троје повријеђено у нападу бомбаша

Екстремисти су данас извели други напад у Кабулу данас, чија је мета била једна зграда, након што је бомбаш самоубица аутомобилом налетио на конвој НАТО снага у престоници Авганистана, изјавили су званичници.
Авганистан (архива) - Фото: AP
Авганистан (архива)Фото: AP

Експлозије и пушчана ватра чују у источном дијелу града, саопштио је портпарол полиције Ебадула Карими. "Имамо информација да су побуњеници ушли у зграду", рекао је Карими, додајући да је она близу објекта који користи авганистанска обавјештајна агенција, пренио је Ројтерс.

Други детаљи овог напада за сада нису познати.

У Авганистану је у току годишња љетња офанзива Талибана, која је почела крајем априла, а данас су три особе повријеђене када је талибански бомбаш самоубица налетио аутомобилом на конвој НАТО снага у Кабулу, престоници Авганистана, саопштили су званичници.

Годишња љетња офанзива Талибана је почела крајем априла, а ово је трећи напад на престоницу у посљедње три недјеље.
Талибани су, у поруци на свом налогу на Твитеру, преузели одговорност за напад.

Портпарол полиције потврдио је да је дошло до напада у југоисточном дијелу града и описао повријеђене као "странце", али још нису објављене званичне информације о њиховом идентитету или националности.

"Можемо да потврдимо да је дошло до напада на коалиционе снаге око 11.30 сати у Кабулу, али још увек прикупљамо информације о инциденту", рекао је портпарол коалиционих снага за АФП истакавши да нико од припрадника страних војних снага није погинуо у нападу.

Полицијске и војне снаге Авганистана препуштене су саме себи у борби против Талибана од како је завршена борбена мисија НАТО у децембру, али је мања група страних војних снага остала како би вршила обуку и помагала локалним безбједносним снагама.

Прије недјељу дана, талибански бомбаш самоубица аутомобилом је налетио на војни конвој НАТО на путу ка аеродорому, када је страдало најмање двоје држављана Авганистана, а рањено њих 17.