latinica  ћирилица
07/07/2015 |  13:44 | Аутор: СРНА

Марковић: Тужилаштво БиХ опструише проналазак српских жртава

Са подручја Зворника још се као нестали воде 30 цивила и 24 припадника Војске Републике Српске, рекао је секретар Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Миливоје Марковић.
Зворник -спомен соба - Фото: СРНА
Зворник -спомен собаФото: СРНА

Највећи број њих нестао је на Глођанском брду код Зворника 6. новембра 1992. године, када су муслиманске снаге убиле 126 српских војника.

Говорећи данас на обиљежавању 17 година од оснивања Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Марковић је истакао да Тужилаштво БиХ и Институт за нестала лица БиХ годинама осптруишу проналазак српских жртава.

Маковић је рекао да ће годишњица оснивања ове организације бити повод да анализирају резултате досадашњег рада и да разговарају са члановима породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

У присуству породица заробљених и погинулих бораца, представника удружења ратних војних инвалида, замјеника начелника општине Зворник Бојана Ивановића и начелника Ођељења за борачко-инвалидску заштиту Жељка Смиљанића, данас су положени вијенци на Споменик за 1080 погинулих бораца из зворничког краја.