latinica  ћирилица
07/07/2015 |  12:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Нови крими роман Тонија Парсонса у Србији

Нови трилер Тонија Парсонса "Стари гробови" биће на полицама књижара у Србији већ од четвртка, најавили су из издавачке куће Лагуна.
Нови крими роман Тонија Парсона (Фото: Promo) -
Нови крими роман Тонија Парсона (Фото: Promo)

Аутор непоновљивих породичних прича, испуњених меланхолијом, свим горким и слатким укусима живота, изненадио је читалачку публику када је ријешио да окрене нови лист и зађе у сферу експлозивних кримића.

Заплет новог Парсонсовог романа почиње када су првог дана Нове године убијени чланови имућне породице у богаташком, добро чуваном насељу на сјеверу Лондона, а њихово најмлађе дијете је отето.

"Оружје убиства, пиштољ којим се стока омамљује прије клања, одводи детектива Макса Вулфа у прашњави угао Црног музеја Скотланд Јарда посвећен убици који је још прије тридесет година прозван Кланичар. Но, Кланичар је одробијао своје, сада је стар и умире, међутим питања остају отворена да ли се заиста вратио у игру, да ли је убиство те срећне породице било бесмислени излив гњева, изопачена почаст имитатора или наручени злочин смишљен да окриви самртника", стоји у најави романа "Стари гробови".

Први роман криминалистичког серијала "Један по један" гдје је главни јунак детектив Макс Вулф Лагуна је објавила прошле године. Парсонс ће о детективу Вулфу написати још књига, а трећи роман из тог серијала ће изаћи идуће године.