latinica  ћирилица
07/07/2015 |  11:29 | Аутор: СРНА

Петрово- Пронађено наоружање и војна опрема

Полиција из Петрова пронашла је и изузела већу количину наоружања, минско-експлозивних средстава и војне опреме током претреса више објеката након што је Р.Ј. ранило Б.С.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Припадници Полицијске станице Петрово јуче су, на основу наредбе Основног суда Добој, на подручју Петрова претресли кућу у власништву Р.Ј, кућу у власништву Б.С. и кућу коју то лице користи, саопштено је из ЦЈБ Добој.

Приликом претреса куће у власништву Р.Ј. одузет је ловачки карабин и оружни лист, као и 77 метака различитог калибра.

Приликом претреса куће у власништву Б.С. и његове куће пронађене су и одузете три војне пушке, једна ловачка пушка, три тромблонске мине, два тромблонска наставка за аутоматску пушку, осам ручних бомби.

Пронађено је и тијело ручне бомбе и одвојен упаљач ручне бомбе, двије димне потезне бомбе, нагазна пјешадијска мина, спорогорећи штапин са детонаторском капсулом, 32 детонаторске каписле, 3.191 метак различитог калибра, тромблонски метак, три празна оквира за муницију, један оквир са осам метака и војнички нож са футролом.

Истражне радње спроведене су ради доказивања кривичног дјела тешка тјелесна повреда које је почињено на локалном путу у мјесту Какмуж, општина Петрово.

Р.Ј. који је ухапшен због сумње да је из ловачке пушке нанио тјелесне повреде Б.С, пуштен је на слободу након криминалистичке обраде, а Окружном тужилаштву Добој биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Полицијска станица Петрово покренула је управни поступак за одузимање оружја од Р.Ј.

Окружном тужилаштву Добој против Б.С. биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.