latinica  ћирилица
07/07/2015 |  08:48 | Аутор: Агенције

Мамићима пријети блокади имовине , Модрићу узели 52 милиона куна

У медије у Хрватској су процурили неки детаљи истраге. Лука Модрић ће највјероватније свједочити о подударности исплата с његова рачуна и уплата које су вршили Мамићи.

Када је  ФК Динамо, на основи за УСКОК спорнога “анекса уговора о професионалном игрању”, најбољем хрватском фудбалеру Луки Модрићу је исплаћивао милионске износе, Модрић је обично у року од само неколико дана с рачуна дизао више од три четвртине износа, којима би се затим губио траг.

Штавише, према резултатима увиђаја које су заједно провели специјално одјељење Пореске управе и УСКОК, с Модрићем су често у пословницу банке ишли и чланови породице Мамић. Само неколико минута након што би Модрић подигао новац с рачуна неки би од Мамића на свој, рачун неке од фирми чланова породице Мамић или  на рачун Здравка Мамића на истом банковном шалтеру уплаћивао такође велике износе. Понекад би ти износи сабрани, а у збиру су одговарали износу који је неколико минута раније подигао Модрић.

Лука Модрић

На основи ових увиђаја, који је Пореска управа прибавила од пословнице Хипо банке у којој је Модрић имао свој  рачун у кунама, а до којих су дошли контролом исплата с тог рачуна, УСКОК сумња да је новац који је Модрић након свог трансфера у Тотенхем добио од ФК Динама заправо био прослијеђен Здравку Мамићу, те да су они од Модрића зарадили 52 милиона куна.

Идентичних ситуација евидентирано је још неколико, а ако су у питању случајности, протагонисти ће их морати детаљно појаснити. Међутим, управо на основи ових података надлежни жупанијски судови јуче су почели велики низ блокада имовине породице Мамић, од блокада рачуна фирми и лица преко возила, међу којима је и Мамићева јахта те многе некретнине.