latinica  ћирилица
07/07/2015 |  08:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Лунгулов добио награду за сценарио у Русији

Филм "Споменик Мајклу Џексону" сценаристе и редитеља Дарка Лунгулова освојио је награду за најбољи сценарио на фестивалу Воицес у Русији.
Сцене из филма "Споменик Мајклу Џексону" - Фото: Screenshot
Сцене из филма "Споменик Мајклу Џексону"Фото: Screenshot

Фестивал је одржан у граду Вологда, а у интернационалном жирију су били Жерар Кравчик - француски редитељ, Нана Ђорјаџе - грузијски редитељ, Сергеј Шолохов - филмски критичар из Русије и Наум Клеиман - руски историчар филма.

Специјални гост фестивала био је легендарни пољски режисер Кшиштоф Зануси, а видео поруку поводом свечаног затварања у недјељу послао је директор фестивала у Кану Тјери Фремо.

Ово је била осма интернационална награда за "Споменик Мајклу Џексону", од свјетске премијере прошлог љета на фестивалу у Карловим Варима.

Иначе, ХБО за источну Европу недавно је откупио права за емитовање филма и од овог викенда "Споменик Мајклу Џексону" се емитује на ХБО каналу у Пољској, а ускоро и на ХБО каналима широм источне Европе.

Овог мјесеца филм ће бити приказан и у Америци, 22. и 24. јула на Инди фестивалу у Индианополису, у програму Кинематографија свијета.