latinica  ћирилица
07/07/2015 |  07:34 | Аутор: РТРС

Ратко Николић организовао интернационални рукометни камп

Планина Гоч у центру је пажње љубитеља рукомета овог љета, јер тамо у интернационалном кампу "Ратко Николић" у три смјене тренира око 150 дјеце из региона.
Ратко Николић - Фото: РТРС
Ратко НиколићФото: РТРС

У кампу тренутно борави и 18 спортских нада Рукометног клуба Борац из Бањалуке, који вриједно вјежбају уз стручну помоћ најпознатијих регионалних рукометних звијезда.

Бивши репрезентативац Ратко Николић организовао је спортски камп у циљу популаризације рукомета међу младима.

Врхунски спортисти, освајачи медаља и свјетских признања Данијел Шарић, голман Барселоне, Јовица Цветковић и Славко Голужа , бивши селектори репрезентације Србије и Хрватске и Жикица Милосављевић, репрезентативац Србије , преносе свакодневно кроз два тренига знање и искуство младим рукометашима.

"Свако ко дође жели да нешто ново научи, од врхунских стручњака, међутим доласком у камп ми смо видјели доста пропуста у раду њихових тренера, тако да смо били принуђени да се вратимо на почетак бављења рукометом, основне ствари, додавања. Морали смо да се вратимо и нама је задовољство да видимо да су то дјеца усвојила", рекао је Ратко Николић, промотер кампа.

"Нама је циљ да дјеци пружимо садржаје који су мање заступљени у клубовима или према њиховом старосном добу, да буду више вјежани, истакао је Слободан Видосић", стручни руководилац кампа.

Рад и посвећеност и таленат у спорту једно без другог не даје резултате.

"Сви ми говоримо да је рад јако битан, али исто тако не желим побјећи од талента који ,неко ако има смисла за рукомент он може постати велики, наравно уз прави рад, уз пуно одрицања, нагласио је Небојша Голић", тренер омладинског погона РК Борац.

"Пуно је већи стрес са старијима радити. Очекују се резултати. Код нас у Хрватској ако није злато, онда нешто не штима као и свугдје, међутим са младима је једно велико задовољство. Ту нема стреса, додао је Славко Голужа", бивши селектор хрватске репрезентације.

Интерес дјеце за камп је изнад свих очекивања. Осим спорта, млади у кампу уче више и о другарству, истом оном који повезује њихове тренере, а које их је поново окупило на Гочу како би генерацијама које долазе несебично пренијели искуство.