latinica  ћирилица
07/07/2015 |  07:12 | Аутор: Б92

Канчелара завршио наступ на Тур д'Франсу

Швајцарски бициклиста Фабијан Канчелара завршио је такмичење на овогодишњем Тур де Франсу због повреде леђа.
Ланчани судар на "Тур де Франсу" - Фото: Screenshot/YouTube
Ланчани судар на "Тур де Франсу"Фото: Screenshot/YouTube

Канчелара, који је био лидер послије прве двије етапе, био је један од 20 бициклиста који су учествовали у тешком судару у трећој, а прошао је са два сломљена пршљења доњег дијела леђа.

Ово је идентична повреда коју је претрпио у марту, али сада је повриједио трећи и четврти пршљен са десне стране, а не други и трећи са лијеве, као прошли пут.

"Невјероватно сам разочаран. Тим је био у успону, имали смо жуту мајицу и ; били смо мотивисани да је бранимо. Имали смо много удеса и повреда од почетка сезоне и коначно смо дочекали сјајна 24 сата, али смо се сада вратили лошој срећи. Једног дана побиједите, једног дана изгубите", рекао је Канчелара.

Ово је велики ударац за тим Трек фектори рејсинг и десио се само три дана од почетка Трке кроз Француску и дан пошто је Канчелара 29. пут у каријери обукао жуту мајицу.

"Било ми је јако тешко да се вратим послије удеса у Харелбекеу и да поново стекнем самопоуздање. Жута мајица ми је дала велико самопоуздање. Претпостављам да ми преостаје да размишљам позитивно и планирам други дио сезоне", рекао је Канчелара за сајт тима.

Трећу етапу добио је Шпанац Хоаким Родригес, док је жуту мајицу преузео Крис Фрум.