latinica  ћирилица
06/07/2015 |  21:18 | Аутор: Агенције

Бјелица у Минесоти

Најбољи кошаркаш Европе из прошле сезоне, Немања Бјелица, потписао је трогодишњи уговор са Минесота Тимбервулвсима за 11,7 милиона долара, преноси АП.

Играча који је у протеклој сезони носио дрес Фенербахчеа на драфту су прије пет година изабрали Вашингтон Визардси, као 35. пика друге рунде, али су ускоро обавили трејд са "Вуковима".

"Узбуђен сам јер могу да најавим да ћу потписати уговор са Минесотом и испунити снове да играм у НБА лиги. Хвала Флипу Сандерсу и цијелој организацији што имају повјерења у мене", рекао је Бјелица Јахуу у понедјељак.

Бјелица има иза себе сезону каријере, просјечно је за 28 минута на терену биљежио 14,5 поена (50% за два, 40% за три), 7,5 скокова, 2,5 асистенција и двије украдене лопте.

НБА стручњаци истичу да Бјелица има сјајан шут за три поена и способност да нападне обруч. Очекују од њега да својом универзалношћу отвора простор за младе звезде Вулвса – Ендруу Вигинсу, Карл-Ентонију Таунсу, Зеку Лавину и Рикију Рубију.

Велику помоћ у пригалођавању САД-у и НБА лиги имаће у бившем играчу Партизана Николи Пековићу, а без сумње највише ће моћи да научи од легенд Вулвса Кевина Гарнета.

Фенербахче ће за пуштање Бјелице добити 625.000 долара, што је највећи дозвољени новчани износ који НБА тим може да плати за куповину играча из Европе.