latinica  ћирилица
06/07/2015 |  17:29 | Аутор: СРНА

СНСД: Станићеви наводи тенденциозни

Савез независних социјалдемократа најоштрије је осудио иступање члана СДС-овог одбора за здравство Слободана Станића о стању у здравственим установама Републике Српске, оцијенивши његове наводе тенденциозно изнесеним са циљем убирања дневнополитичких поена и симпатија чланова странке у којој је наставио свој политички ангажман након напуштања СНСД-а.

Изношење потпуно паушалних података, те различитих политичких мишљења у веома кратком периоду више говори о особи која их износи, него о самим подацима, саопштено је из СНСД-а.

- Сматрамо да су наводи Станића дјелимично и продукт његовог личног незадовољства и фрустрација због неуспјеха у управљању здравственим системом, наводи се у саопштењу.

У овој странци тврде да је Станић имао прилику да као министар здравља и социјалне заштите направи помаке о питању дуговања здравствених установе и унапређења овог система које, нажалост, није остварио и да је данашњим иступањем и изношењем нетачних и непровјерених података у вези са здравственим системом још једном показао да му до тог система није ни стало, већ искључиво до остваривања личних и политичких интереса.

Без обзира на ове и сличне иступе, СНСД и институције система на чијем челу се налази кадар ове странке наставиће да се залажу за провођење политике која има циљ да грађанима Републике Српске обезбиједи доступну и што квалитетнију здравствену заштиту, поручују из СНСД-а.