latinica  ћирилица
06/07/2015 |  16:39 | Аутор: СРНА

Гаврановић: Коалиција није доведена у питање

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да у Скупштини града постоји један број одборника из ДНС-а који се не слаже са општом политиком, али да коалиција није доведена у питање.
Слободан Гаврановић - Фото: СРНА
Слободан ГаврановићФото: СРНА

"Они имају своје идеје и ставове, што је потпуно легитимно. Немам никакво неслагање с њима", рекао је Гаврановић, одговарајући на питање да ли може без ДНС-а у коалицији, са чијим се одборницима размимоилази у ставовима у вези са забраном истовара руде боксита у Ложионичкој улици.

Он је навео да нема сукоба са ДНС-ом у Скупштини града, као и да не може спријечити да неко изађе из коалиције ако жели, али да не мисли да је коалиција доведена у питање.

Гаврановић истиче да истовар руде прави огроман проблем станарима Лужионичке улице јер неколико предузећа, међу којима су и "Жељезнице Републике Српске", загађује околину и наносе штету имовини и здрављу тих људи.

"Трагом њихових стаза од боксита, прошао сам од Ложионичке улице до Туњица и видио да је град био блатњав и црвен", каже Гаврановић.

Према његовим ријечима, нико нема права да то ради Бањалуци и не треба да помишља да то "гура у неки политички колосијек".

Гаврановић је најавио да ће кривичну пријаву добити свако ко је и заслужио.

Градоначелник Бањалуке разговарао је данас са грађанима у Музичком павиљону у парку "Петар Кочић"