latinica  ћирилица
06/07/2015 |  15:27 | Аутор: СРНА

Музичари одушевљени Тјентиштем

Популарни рок музичари из Хрватске, Србије и БиХ, који су протеклог викенда учествовали на "ОК Фесту" на Тјентишту, очарани су природним љепотама Националног парка "Сутјеска". Пјевач загребачког бенда "Хладно пиво" Миле Кекин сматра да је Тјентиште спектакуларно мјесто и пријатно је изненађен великом посјетом "ОК феста".

"Идеш кроз густу шуму и онда набасаш на оволику бину и тако много људи, баш сам шокиран бројем посјетилаца", каже Кекин.

Он напомиње да му је драго да се не заборавља историјски значај овог мјеста и херојска борба против фашизма.

"Надам се да ћу стићи да обиђем споменик и околину. Свирајући, обилазимо пуно мјеста, али немамо времена да их помније истражимо. Волио бих једног дана да са својом фамилијом дођем на Тјентиште и уживам у прелијепој природи", наводи Кекин.

Уз пропознатљиви ритам "Електричног оргазма", на Тјентишту је "играла рокенрол цијела Југославија".

Вођа овог београдског бенда Срђан Гојковић Гиле похвалио је организаторе за идеју да фестивал доведу на овакво мјесто.

"Супер је у природи имати овакав рокенрол догађај. Мислим да је то добра идеја" - наводи Гиле.

Легендарни Дарко Рундек истиче да је Тјентиште прелијепо, а у шали додаје да би посјетиоци фестивала, као што је то некад био случај на омладинским радним акцијама, могли да засуку рукаве и обнове девастиране објекте.

"Увијек је добро комбиновати рад и забаву", каже Рундек.

Да "ОК фест" има будућност вјерује и Дејан Вучетић Вучо, пјевач групе "Дарквуд даб", која је необичним звуком одушевила публику посљедње фестивалске вечери.

"Фестивал је одличан, на лепом је месту и верујем да је пред њим светла будућност", рекао је Вучетић.

Загребачка група "Елементал" посебно се припремала за наступ на овом фестивалу. Пјевачица Мирела Приселац Реми каже да је прије доласка гледала филм "Битка на Сутјесци".

"Ово је бајка, ово мјесто је `проклето магично`. Не дај Боже да се неко усуди дирати ову нетакнуту природу, као што помињу да би се могле правити хидроелектране, што би било потпуна глупост", каже Мирела.

У љепоти Сутјеске уживали су и момци из загребачког панк-фолк бенда "Бркови".

"Мислим да треба радити на промоцији парка да се страни туристи скупљају, али и да се чува природа", каже пјевач ове групе "Шемсо 69".

Природни амбијент, али и велики историјски значај овог мјеста, инспирисали су и "Забрањено пушење", па је публика уживала у њиховом наступу.

"Излаз је у повезивању - да људи који слично мисле и осјећају нађу своје мјесто. Овдје су прекрасне вибрације међу људима и сигуран сам да ће овај фестивал бити значајан", рекао је Сејо Сексон, фронтмен "Забрањеног пушења".

На "ОК фесту", који је у организацији Феријалног савеза Републике Српске и Националног парка "Сутјеска" одржан од 3. до 5. јула, у квалитетној музици и природним љепотама уживало је више хиљада младих са простора цијеле бивше Југославије.