latinica  ћирилица
06/07/2015 |  13:10 | Аутор: РТРС

Федерер критиковао "око соколово"

Други тенисер свијета Роџер Федерер данас игра меч осмине финала на Вимблдону, а противник му је Шпанац Роберто Баутиста-Агут.
Роџер Федерер - Фото: PA
Роџер ФедерерФото: PA

Федерер се без проблема пробио међу 16 најбољих на трећем Гренд слем турниру сезоне, али је имао замјерку на технологију "ока соколовог", за коју каже да није 100 одсто прецизна, преноси Б92.

Подсјећамо, Федерер је имао и раније примједбу на "око соколово". Када је сyстем уведен 2007. године, Федерер је чак током једног финала пришао судији и поручио му: "Да ли можете да га искључите, та лоптица је дефинитивно била у ауту. Како је могла да буде унутра? То ме убија данас", преноси Б92.

На овогодишњем Вимблдону, Федерер и даље сумња у ту технологију која се користи на свим Гренд слемовима осим Ролан Гароса.

"Мој проблем је што није 100 одсто прецизно. И да је 99 одсто прецизно, то и даље није 100 одсто, по мом мишљењу. И даље видим неке одлуке које не разумијем. Али, у реду је имати тај сyстем јер не желите да изгубите на Вимблдону због једне лоше одлуке", рекао је Федерер.

Федерер је такође истакао незадовољство што није могуће користити систем "око соколово" током ноћних мечева.

"Не схватам зашто и даље играмо ноћу када не можемо да користимо тај систем. У томе се не слажем са супервизорима или организаторима јер прелазе границе сваки пут. Видјели смо то сваке вечери прошле недјеље, нема система, али играчи и даље играју. А баш тада може да вам буде потребан. Мислим да не би требало играти када 'око соколово' није доступно", нагласио је Федерер.

Швајцарски тенисер на Вимблдону јури свој осми трофеј, и уколико тријумфује по осми пут, постаће прв тенисер у историји којем је то пошло за руком.