latinica  ћирилица
06/07/2015 |  09:44 | Аутор: Блиц

Албанија- Ухапшен убица чешких туриста

Двоје чешких туриста убијени су у петак на сјеверу Албаније због теренског аутомобила "нисан" којим су обилазили Национални парк Тети крај Скадра, показало се након што је албанска полиција јуче ухапсила једног 20-годишњег младића, а он синоћ признао злочин.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Ухапшени Сокол Мјацај запријетио је Михалу Сватошу и његовој дјевојци Ани Косиновој оружјем, натјерао их да га повезу, а након краће вожње, када је избила свађа, убио их је хицима у главу с леђа и побјегао, а аутомат калашњиков оставио на мјесту злочина, јављају данас чешки медији.

Тијела младих чешких туриста пронађена су у суботу у аутомобилу који је слетио са пута.

- За албанску полицију случај је био апсолутни приоритет како би показала да је ово усамљени случај и да је Албанија за туристе безбједна. Полиција је имала јаке индиције да је управо он извршио злочин. Мотив је била пљачка - рекла је за чешке медије конзулка Чешке у Тирани Ратка Цалабкова.

Сокола Мјацаја, који је недавно изашао из затвора на који је осуђен због оружане пљачке током које је убијено и дијете, полиција је идентификовала на основу трагова крви у аутомобила и отисака.

Убица је јуче поподне у потјери 350 полицајаца опкољен у селу близу Скадра гдје се сакрио, а након предаје признао је злочин.