latinica  ћирилица
06/07/2015 |  09:33 | Аутор: Б92

Кончита Мартинес води шпанске тенисере!

Освајачица Вимблдона из 1994. године Кончита Мартинес биће именована за вршиоца дужности селектора шпанског Дејвис куп тима, преносе шпански медији.
Кончита Мартинез - Фото: AFP
Кончита МартинезФото: AFP

Мартинесова ће на мјесту селектора замијенити Галу Леон, која је добила отказ послије несугласица са најбољим шпанским тенисерима.

Легендарна шпанска тенисерка је већ селекторка Фед купа своје земље, а њено именовање и за селектора тенисера требало би да данас буде озванично.

Када је постављена за селектора тима Шпаније, Леонова је постала прва жена која је преузела ту функцију у историји Дејвис купа. Међутим, у међувремену је дошло до отпора самих играча, али и расправа о полној равноправности.

Рафаел Надал је тако оптужио Леонову за потпиривање лажне дебате о сексизму, пошто је његов стриц и тренер Тони Надал рекао да би селектор требало да буде неко ко има искуства у мушком тенису.

Леоновој је отказ уручен у петак, када је нови предсједник Шпанске тениске федерације Фернандо Фернандес-Ладреда Агире преузео ту функцију, са циљем да се умире протести играча.

Шпанска репрезентација у тенису послије Вимблдона игра са Русијом за мјесто у баражу за попуну Свјетске групе.