latinica  ћирилица
06/07/2015 |  08:26 | Аутор: СРНА

Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

Возачи би, због најављене високе температуре, требало да избјегавају путовања, посебно на дуже релације, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Уколико се одлуче на путовања, требало би да праве чешће паузе током вожње и конзумирају довољне количине течности.

У току су радови на пројекту реконструкције водоводне мреже на магистралном путу М-14, дионица ентитетска граница /Отока/-Нови Град 1, због чега ће се од 7.00 до 18.00 часова, на мјестима извођења радова, саобраћати наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком.

У току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош. Саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

На магистралном путу М-18, дионица граница Републике Српске Рача - Рача, због радова на реконструкцији Савског насипа на локалитету Рача, саобраћа се наизмјенично, једном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току су радови на санацији оштећења коловоза магистралног пута М-18, дионица Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу М-17 Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице 1-Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

На регионалним путевима Р-476, дионица Укрина - Горња Вијака и Р-414 Карановац - Митровићи на мјесту клизишта саобраћа се једном траком.

Због деминирања терена, на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова на магистралном путу М 14,1 Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету" Клакар Доњи 2", и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја, и неће важити у дане викенда и празника.

За теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Р-454 а Братунац 3 - Дрињача, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер су се усљед прошлогодишњих поплава урушили десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регионалног пута Р-474 Прњавор - Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима преко пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској на снази је забрана саобраћања за теретна моторна возила на Граничном прелазу Брчко - Гуња.