latinica  ћирилица
02/07/2015 |  08:22 | Аутор: Б92

Томић: Против Новака ћу морати бити више него добар

Аустралијски тенисер Бернард Томић рекао је да зна шта га очекује против Новака Ђоковића у трећем колу Вимблдона.
Бернард Томић - Фото: AFP
Бернард ТомићФото: AFP

Томић је у другом колу лондонског Гренд слема побиједио је Пјера Ербера у три сета, али је имао доста проблема са вртоглавицом и врућином.

Млади Аустралијанац је рекао да му се током дуела са Ербером вртило у глави и додао да није добро спавао преходне вечери.

"Да, вртило ми се у глави. Нисам добро спавао јуче ни дан пре тога. Вјероватно сам спавао само три или четири сата. Био сам изморен и врућина ми није пријала. Било је тешко, морао сам да успорим ритам, да бих дошао до ваздуха. Лоше сам се осјећао. Било је превруће", рекао је Томић послије дуела са Ербером.

На констатацију новинара да ће му пред дуел са Ђоковићем бити неопходан добар са, Томић је рекао: "Да, мислим да ће ми требати више од тога (смијех). Покушаћу да се опоравим колико могу. Он је први тенисер свијета. Против њега у меч морате да уђете са много самопоуздања. Мораћу да сервирам веома добро како бих имао шансу. Сутра ћу видјети са тренерима какву тактику ћемо спремити. Сигурно неће бити лако".

Ђоковић и Томић играли су прије четири године четвртфинале Вимбблдона.

"Сјећам се да сам играо веома добро. Он је био први или други и тада. Освојио је Вимблдон послије тога. Играо сам много пута против Новака, осјетио сам његову игру. Такође смо и тренирали заједно у неколико наврата, али то не значи ништа када изађете на терен против њега. Он је изузетно добар играч. Мораћу добро да сервирам, да играм свој најбољи тенис, да се опустим и да ризикујем. Мислим да против њега имам најбољу шансу на трави, али он је најбољи играч свијета".

Да ли мислиш да је он сада на истом нивоу на којем је био те 2011. године?

"Па он је први на свијету, ту је с разлогом. Сви знате какав је играч. Али ја знам да могу да га побиједим када имам свој дан", закључио је Томић.