latinica  ћирилица
02/07/2015 |  08:19 | Аутор: СРНА

Nаизмјеничнo пропуштање возила на путу Власеница - Милићи

На магистралном путу Власеница - Милићи јутрос се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила због вршења полицијског увиђаја саобраћајне незгоде у мјесту Табани, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. На осталим путевима у Републици Српској саобраћа се без застоја, а с обзиром на то да се и данас очекује висока температура ваздуха возачи треба да избјегавају путовање у најтоплијем дијелу дана.
Путеви - Фото: архив
ПутевиФото: архив

У току су радови на пројекту реконструкције водоводне мреже на дионици пута ентитетска граница /Отока/ - Нови Град један, због чега ће се од 7.00 до 18.00 часова на мјестима извођења радова саобраћати наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком.

У току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош. Саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

На дионица пута граница Републике Српске Рача - Рача, због радова на реконструкцији Савског насипа на локалитету Рача, саобраћа се наизмјенично једном траком свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току су радови на санацији оштећења коловоза на дионици пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

На дионицама Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи на мјесту клизишта саобраћа се једном траком.

Због радова на деминирању терена, на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова на магистралном путу Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету "Клакар Доњи два", и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја, а то неће важити у дане викенда и празника.

За теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона забрањен је саобраћај на путу Братунац три - Дрињача ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника, јер су се усљед прошлогодишњих поплава урушили десне банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регионалног пута Прњавор - Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима преко пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

У ФБиХ због деминирања терена на регионалном путу Маглај - Завидовићи у мјесту Подборик данас од 8.30 до 15.00 часова на снази су повремене получасовне обуставе.

На граничним прелазима овога јутра нема дужих задржавања.

Због великих гужви током дана на Граничном прелазу Дољани, возачима који иду према Дубровачкој регији и јужније препоручује се кориштење граничних прелаза Требимља - Чепикуће /Равно-Слано/ или Иваница /Требиње-Дубровник/, а онима који се крећу према Макарској ривијери или сјеверније, препоручују се гранични прелази Звирићи, Бијача, Црвени Грм, Горица или Ораховље.

Због радова у Хрватској на Граничном прелазу Брчко - Гуња на снази је забрана саобраћаја за теретна возила.