latinica  ћирилица
01/07/2015 |  18:49 | Аутор: Б92

Погба од наредног љета у Барселони

Фудбалер Јувентуса Пол Погба каријеру ће наставити у Барселони, али ће у редове шампиона Европе прећи сљедећег љета, преносе шпански медији.
Пол Погба (фото:fr.yeswefoot.com) -
Пол Погба (фото:fr.yeswefoot.com)

Према изворима медија блиских Барселони, челници два клуба постигли су договор око трансфера, али ће он бити реализован тек када шампиону Шпаније и Европе истекне забрана.

Каталонци су кажњени због кршења правила око регрутовања малољетних играча, па им током овог љета неће бити дозвољени трансфери, а исти случај је био током прошле зиме.

Званичници Барселоне посљедњих дана бораве у Италији, управо због Погбе, а кључан састанак наводно се догодио раније током дана у Милану.

На тај начин, каталонски клуб ће успјети да побиједи бројне клубове, између осталих Манчестер јунајтед, Манчестер Сити и Пари Сен Жермен, у борби за Погбин потпис, а Јувентус ће сјајног играча имати на располагању још годину дана.

Барселона је могла да искористи могућност да већ сада уговори трансфер, али би Погба могао да заигра тек у јануару, па би његова цијена била знатно већа.

Зачкољица око свега је чињеница да је договор постигнут, али ће висина трансфера бити договрена наредног љета. Ипак, за Барселону је кључно то што је успјела да се постара да Погба не оде у неки други клуб због забране трансфера.

22-годишњи Француз је у Јувентус стигао 2012. године из Манчестер јунајтеда, који га се олако одрекао. Погба је сениорску каријеру започео управо у дресу "Црвених ђавола", пошто је на "Олд Трафорд" стигао као 16-годишњак.

Прошле сезоне био је један од најзаслужнијих за "дуплу круну" "Старе ", као и пласман свог клуба у финале Лиге шампиона, у којем је Јувентус поражен баш од Барселоне.