latinica  ћирилица
01/07/2015 |  18:13 | Аутор: РТС

Чех: Далеко сам од краја каријере

Нови голман Арсенала Петр Чех рекао је да је далеко од тога да буде срећан сjедећи на клупи и да је због тога одлучио да послије 11 година напусти Челси.

Чех, који је прошле сезоне изгубио мјесто првог голмана у Челсију, у понедјељак је потписао уговор са Арсеналом.

"Прошле сезоне сам схватио колико волим да играм фудбал, колико волим да будем дио тима из недјеље у недјељу. Моја преданост фудбалу је иста као и на почетку каријере. Далеко сам од краја каријере и од тога да будем срећан на клупи", рекао је Чех новинарима у Прагу.

Чех је провео 11 година на Стамфорд бриџу и за то вријеме је одиграо више од 400 утакмица. Са Челсијем је освојио четири титуле у Премијер лиги, исто толико трофеја у ФА купу и три Лига купа. Он је, такође, одиграо једну од кључних улога у освајању титуле у Лиги шампиона 2012. године, а годину дана касније стигао је и до титуле у Лиги Европа.

Према писању британских медија, чешки голман је у Арсенал прешао за 11 милиона фунти. Чех је навео да новац није одиграо главну улогу у том трансферу, већ да су разлози чисто фудбалски.

"Имам велике амбиције и желим да освајам трофеје, баш као и Арсенал", додао је Чех.

Он је казао да и даље поштује тренера Челсија Жозеа Мориња, а прву прилику да заигра против бившег клуба имаће већ 2. августа у Комјунути Шилду у којем се састају првак Премијер лиге и освајач ФА купа.

"Радујем се тој утакмици. То ће бити моја прва прилика да освојим трофеј са Арсеналом. Радујем се новом поглављу, новом изазову. Вјерујем да ћу бити успешан са Арсеналом исто као и са Челсијем", рекао је Чех.