latinica  ћирилица
01/07/2015 |  16:43 | Аутор: СРНА

Вучић и Орбан отворили Мађарско-српски бизнис форум

Премијери Србије Александар Вучић и Мађарске Виктор Орбан отворили су данас у Будимпешти Мађарско-српски бизнис форум, на коме учествује око 140 српских и мађарских компанија заинтересованих за учешће на тржиштима и једне и друге земље.
Вучић и Виктор Орбан (фото: Влада Републике Србије/Слободан Миљковић) -
Вучић и Виктор Орбан (фото: Влада Републике Србије/Слободан Миљковић)

Орбан је истакао да су двије земље испуниле све услове како би биле занимљиве за инвеститоре, саопштено је из Владе Србије.

"Србија је успјела да проведе програм економске стабилизације и сада може сигурно да корача у будућност, а добросусједски односи и добар привредни потенцијал су предуслови да би економска сарадња могла да се развија", закључио је Орбан.

Вучић је истакао да су мађарски инвеститори добродошли у Србију и да нигдје у региону западног Балкана не постоји земља која може да понуди боље услове.

Он је рекао да су потенцијали Србије велики, али неискоришћени, те упознао мађарске привреднике о законским и економским реформама које је Србија провела.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто истакао је да билатерална сарадња никада није била боља и ефикаснија и да се ефекти тога виде на економском пољу.

Вучић је завршио данашњу посјету Мађарској полагањем вијенца на Тргу хероја у Будимпешти.