latinica  ћирилица
01/07/2015 |  15:42 | Аутор: Мондо

РК Борац М:тел добио нову Управу

Рукометни клуб Борац м:тел данас је добио нову управу, на челу са директором Нове Банке а.д. Бањалука Миланом Радовићем.
РК Борац - Фото: РТРС
РК БорацФото: РТРС

Ванредна сједница Скупштине шампиона Босне и Херцеговине одржана је у Вијећници Банског двора.

На засједању највишег тијела "црвено-плавих" резријешени су дужности досадашњи чланови Управног одбора, који су чинили: Жељко Василић (предсједник), Абас Арсланагић, Драган Татић, Славко Дамјановић и Ђуро Чубриловић.

На приједлог Радовића именован је и нови Управни одбор РК Борац м:тел у којем су Маринко Умићевић, као потпредсједник УО (Фабрика обуће "Бема"), те чланови Горан Мандић (Винер осигурање), Игор Јовановић (Нова опрема д.о.о.), Владимир Благојевић (Привредна комора РС), Жељко Василић (Унион ауто) и Саво Ковачевић (Максмара д.о.о.).

Радовић је истакао да је прихватио ову функцију јер сматра да је рукомет спорт који Бањалука треба развијати и да је то спорт који промовише Бањалуку. Он је похвалио рад претходне управе и директора Владимира Бранковића који су у протеклом периоду много радили да се ситуација у клубу рашчисти. Говорећи о свом претходном ангажману у клубу прије неколико година он је рекао да је тада поднио оставку јер није постојала воља да се ради са средствима с којима је клуб располагао већ се клуб задуживао.

Ситуација је сада другачија и клуб настоји да све своје дугове враћа а о томе говори и одлука која је у сриједу донесена на скупштини.

Управном одбору једногласно је дато овлаштење за подизање кредита код Нове банке у износу од 450.000 КМ, уз каматну стопу од 5,9 одсто и трошкове обраде у износу 0,5 одсто на период од седам година. С тим новцем РК Борац ће измирити сва дуговања, а уз планиране приходе обезбиједиће се нормално функционисање клуба.

Нови предсједник УО РК Борац, Милан Радовић, истакао је да вјерује да клуб може да се овим планом рада стабилизује и најавио долазак још спонзора у наредном периоду

"Управни одбор и ја лично не бисмо се прихватили задатка да не мислимо да може да се направи и да се изврши консолидација клуба и да се направи добар резултат. Наш план је јасан, у наредном периоду ослонити се на млађе категорије уз одређена појачања и са друге стране извршити финансијску консолидацију, измирити све обавезе кредитним задужењем како би клуб могао нормално да функционише.Ту су укључене и пореске обавезе и обавезе према играчима и према добављачима, тако да ћемо са овим задужењем, али и приходима које смо планирали моћи растерећено да обезбиједимо функционисање клуба. Кредитно задужење иде по 5,9 % камате и 0,5 % накдане за обраду уз цесију са закупом и хипотеку која је већ постојећа и са тим би се санирале све обавезе. Ту би рата била 7000-8000 КМ и то ја сасвим прихватљиво за приходе које имамо од спонзорског пакета. Долазе и нови спонзори, то ћемо пред почетак сезоне објавити који је то спонзорски пул", истакао је Радовић.

До 13. јула РК Борац м:тел би се требао изјаснити да ли ће прихватити да буде домаћин турнира квалификација за Лигу шампиона на којем ће осим Борца учествовати аустријска Алпла ХЦ Хард, холандски Лимбург Лајонси и норвешки Елверум. Одлуку о томе управа Борца донијеће када се види колико тачно новца је потребно за организацију.

Владимир Бранковић, који остаје директор клуба, у протеклом периоду био је један од најзаслужнијих што је клуб преживио најтеже тренутке. Сада може да рачуна на много јачу управу.

"Много се лакше дише. Драго ми је што је изабран овај Управни одбор и мислим да он има снаге да Борац врати на мјесто које му припада. Одмах послије Скупштине одржаћемо једну сједницу Управног одбора гдје ћемо дефинисати правце којима идемо. Кроз мјесец дана биће много јаснија слика о РК Борац. Када је турнир у питању, рок је 13. јули, ја се надам да ћемо бити домаћини", рекао је Бранковић.

На сједници скупштине клуба донесено је и неколико измјена Статута, а које је скупштина морала да усклади са законским прописима.