latinica  ћирилица
01/07/2015 |  15:02 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО: По 500 КМ прворођеним бебама на Видовдан

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске је поводом Дана службе и 23 године рада донирао по 500 КМ за шест прворођених беба у породилиштима шест градова Српске 28. јуна, саопштено је из Фонда.
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања Лука - Фото: РТРС
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања ЛукаФото: РТРС

У Бањалуци, Приједору, Бијељини, Добоју, Требињу и Источном Сарајеву, гдје су и сједишта филијала Фонда ПИО Републике Српске, уручен је овај поклон којим се жели указати на изузетну важност наталитета у Српској, а тиме и на непосредан утицај броја осигураника на стабилност пензијског система.

Представници филијала Фонда ПИО Српске посјетили су породиље у породилиштима регионалних болница и родитељима беба упутили честитке и уручили вриједносни бон од 500 КМ, након чега слиједи и уплата овог новчаног износа на текући рачун једног од родитеља.

Добитници овог новчаног износа су породиље Сандра Сарић из Челинца која је родила дјевојчицу, Божана Берић из Омарске која је родила дјечака, Славојка Петровић из Модриче која је родила дјечака Бориса, Јована Гајић из Трњака код Бијељине која је родила Јакшу, Хабиба Сувалић из Добоја која је родила дјечака у породилишту у Источном Сарајеву и Сања Ђурић из Требиња која је родила дјечака.

Владан Марјановић, супруг Јоване Гајић из Трњака код Бијељине, којима је ово прво дијете, захвалио је Фонду ПИО Српске на поклону, те додао да их је овај бон обрадовао и да ће по изласку из болнице супруге и бебе новац добро доћи за прославу рођења првенца.

Петровић Славојка из Модриче, такође, породиља првог дјетета, захвалила је на изненадном поклону и похвалила гест Фонда ПИО Републике Српске.