latinica  ћирилица
01/07/2015 |  13:57 | Аутор: Б92

Надал: Заслужујем 10. мјесто на АТП листи

Шпански тенисер и тренутно Десети играч свијета Рафаел Надал изјавио је да заслужује позицију на којој се налази на АТП листи, истичући да увијек морате радити на себи.
Рафаел Надал (ФОТО: rafanadal-king.ucoz.com) -
Рафаел Надал (ФОТО: rafanadal-king.ucoz.com)

"Мислим да промена стила игре није рјешење, већ константан рад на сопственом усавршавању, све вријеме, како позитивне тако и негативне аспекте игре. Како године пролазе сигурно је да губите одређене квалитете. Нисте брзи као некада, али морате пронаћи разлог да то надоместите на други начин. То је главни разлог зашто сам 10-11 година био у самом врху АТП листе", рекао је Надал.

Двоструки шампион Вимблдона био је успјешан у првом колу трећег Гренд слема, пошто је у три сета славио савладао Бразилца Томаша Белучија.

"Тренутно сам десети играч свијета и заслужујем да се нађем на том мјесту. Увијек радим на истим стварима. Ове године не играм добро, али, искрено, не могу да промијеним много тога. Ствар је само у стицању што више самопоуздања, побједама, бољом игром... Са добром мотивацијом и вриједним радом – вратићу се – сигуран сам", наглашава Рафа.

Мајорчанин ће у другом колу играти против Дастина Брауна из Њемачке, који је поразио Јен-хсуна Луа из Кинеског Тајпеха.

"Био је то поприлично солидан наступ с моје стране. Сматрам да сам одиграо неколико добрих поена. Започео сам турнир на добар начин, али желим да се фокусирам на сваки меч појединачно, без намјере да себе оптерећујем специфичним циљевима. Ово је била позитивна побједа за мене, у три сета. Играо сам добро из бекенда, док из форхенда морам да будем агресивнији. Све у свему, осјећао сам се веома добро на терену. Такође, морам да сервирам боље, јер сам дозволио да два пута изгубим сервис", закључио је Надал.