latinica  ћирилица
01/07/2015 |  13:36 | Аутор: СРНА

Даниловић отворио 14. кошаркашки камп "Хипо три поинтс"

Предсједник Кошаркашког клуба Партизан, прослављени српски кошаркаш Предраг Саша Даниловић отворио је данас на Јахорини 14. међународни кошаркашки камп "Хипо три поинтс", који ће и ове године окупити више од 400 дјеце узраста од шест до 16 година из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије, Македоније, Хрватске, Француске, Њемачке, Русије, и Турске.
Јахорина: Отворен камп "Хипо три поинтс" - Фото: СРНА
Јахорина: Отворен камп "Хипо три поинтс"Фото: СРНА

"Лијепо се дружите и стварајте нова пријатељства јер ће вас те вриједности пратити цијели живот, а уколико будете марљиви и упорни, и будете слушали савјете својих тренера, ни спортски успјех неће изостати", поручио је Даниловић кошаркашким надама.

Према његовој оцјени, овај камп израстао је у респектабилни кошаркашки центар у овом дијелу Европе, за шта велику заслугу имају стручни организатори, тренерски кадар и генерални спонзор Хипо Алпе Адриа банка Бањалука.

Директор ове банке Горан Бабић нагласио је да је основни мотив који је Хипо банку опредијелио за спонзорство кошаркашког кампа "Хипо три поинтс" на Јахорини "традиција, професионализам и труд, како младих кошаркаша, тако и њихових тренера и промотера".

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Велибор Лазаревић, изражавајући добродошлицу члановима кампа, истакао је да је Јахорина поносна на многе младе кошаркаше који су своје прве спортске кораке направили управо на овој олимпијској љепотици, а данас су позната кошаркашка имена на домаћој и међународној сцени.

У име организатора кампа КК Партизан ТС Бањалука, Богдан Бобан Станојевић изразио је задовољство чињеницом да ове године први пут на камп на Јахорину долази 45 дјечака из француског Лиона и 18 дјечака из њемачког Баден-Бадена.

Даниловић и Бабић су на конференцији за новинаре честитали изванредне спортске успјехе српских кошаркашица, младих фудбалера, ватерполиста и друге.

Даниловић се данас на Јахорини присјетио и великог успјеха српских кошаркаша, који су прије 20 година у Атини освојили Европско првенство што је, њему лично, најдража златна медаља.

"Након тешких година рата и санкција, вратили смо достојанство и срећу српском народу, а што је и нама враћено првим величанственим дочеком на чувеном балкону Скупштине града Београда", истакао је Даниловић.

Према његовим ријечима, у Србији се данас тешко живи, али очигледно је да спорт и млади људи буде наду у бољу будућност своје земље.

Он је увјерен да ће репрезентација Србије на предстојећем Европском шампионату бити фаворит, јер има одличне кошаркаше и изузетног тренера Александра Сашу Ђорђевића.

Након свечаног отварања кампа, на спортским теренима хотела "Бистрица" организовано је такмичење малишана у "шуту за три поена", а најбољи стријелци добили су пригодне награде.

У протеклих 13 година кроз овај кошаркашки камп прошло је 7.000 дјечака и дјевојчица из БиХ и земаља региона, као и дјеце из других европских земаља.

Организатор кампа је ККПартизан ТС Бањалука, а генерални спонзор је Хипо Алпе Адриа банка Бањалука.