latinica  ћирилица
01/07/2015 |  12:44 | Аутор: СРНА

Василић: Ставити ван снаге одлуку о поскупљењу комуналних услуга

Градски одбор СНСД-а у Добоју позвао је данас градоначелника Обрена Петровића и одборнике које чине већину у локалној скупштини да сазову ванредну сједницу Скупштине града како би ставили ван снаге одлуку о поскупљењу цијена комуналних услуга за 15 одсто због најављеног повећања цијене електричне енергије, до које није дошло.
Предсједник Градског одбора СНСД-а Добој Споменко Василић - Фото: СРНА
Предсједник Градског одбора СНСД-а Добој Споменко ВасилићФото: СРНА

Предсједник Градског одбора Споменко Василић позвао је градоначелника и одборнике да испуне дато обећања да ће повући одлуку о поскупљењу и за пет одсто умањити трошкове воде, топлотне енергије и одвоза смећа уколико не дође до поскупљења електричне енергије.

Данашња конференција за новинаре Градског одбора СНСД-а организована је поводом одлуке Регулаторне комисије за енергетику да ван снаге стави одлуку о поскупљењу електричне енергије.

На сједници Скупштине града 18. јуна дата је сагласност да за 15 одсто буде повећана цијена воде, гријања и одвоза смећа коју су локална предузећа "Водовод", "Топлана" и "Прогрес" оправдала најављеним повећањем цијене електричне енергије.