latinica  ћирилица
01/07/2015 |  12:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Либерија: Друга особа обољела од еболе

Либерија је данас потврдила да је друга особа обољела од еболе, дан након што су власти објавиле да је тај смртоносни вирус поново откривен - седам недјеља након што је у овој западноафричкој земљи проглашен крај епидемије еболе, изјавио је високи званичник министарства здравља.
Ебола - Фото: АП
ЕболаФото: АП

- Данас имамо два потврђена случаја у Либерији, рекао је др Мозес Масакви, вођа либеријског тима специјалне јединице за еболу.

Он је додао да су у току анализе којима треба да буде утврђено да ли има још оболелих, наводи Ројтерс.

Јуче је забиљежен први смртни случај узрокован еболом од кад је Либерија 9. маја објавила да опаког вируса у овој држави више нема.

Свјетска здравствена организација је прошле недјеље саопштила да је повлачење вируса које је током априла и почетком маја било очигледно, сада у застоју.

У саопштењу се наводи да је потврђен 31 нови случај заражених од еболе у посљедњој недјељи јуна -од тога 15 у Сијера Леонеу и 16 у Гвинеји.

Један од најсмртоноснијих вируса познатих човјеку, ебола, шири се директним контактом са тјелесним течностима заражене особе која има симптоме као што су висока температура и повраћање.